Вчора, 10 квітня, гірник шахти «Нововолинська» № 10, член незалежної профспілки Юрій Завидняк оголосив голодування через невиплату зарплати і відсутність засобів для виживання. Про це повідомляє голова НПГУ Михайло Волинець, - пише Нововолинський інформаційний портал.

«Юрій Завидняк вимушений був разом з сім’єю переїхати з міста Первомайськ Луганської області до Нововолинська, де працевлаштувався на шахті «Нововолинська» № 10. Проте зараз нововолинським гірникам не виплачують зарплати. Сім’я Юрія Завидняка опинилася без засобів для життя й не в змозі платити за квартиру. Дружина Юрія – прибиральниця, один з двох синів – теж шахтар і не отримує зарплату. Люди фактично опинилися без засобів для існування й на вулиці. Крім того Юрій Завидняк серйозно захворів. Тому сьогодні у момент відчаю й оголосив голодування. До речі, у цей час на шахті перебував перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Мартиненков», - розповів Волинець.

На сьогодні усім нововолинським шахтарям не виплатили частину заробленого за минулі місяці. Ці питання не вирішені на рівні міністерств і відомств, а люди стали заручниками ситуації. Місцеві гірники ще якось виживають за рахунок власних городів чи своїх пенсій або пенсій батьків. А такі, як Юрій Завидняк не мають ні пенсії, ні житла.

Наразі Юрій Завидняк припинив голодування. Місцева влада пообіцяла, що розгляне питання надання його сім’ї кімнати в гуртожитку.