На Волині чоловіка засудили за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

Волинянин, окрім того, що повідомив правоохоронцям про злочин, якого насправді не було, ще й надав органам досудового слідства неправдиві покази.
Майже детективна історія трапилась у селищі Маневичі. До правоохоронців звернувся місцевий житель, який повідомив, що у нього викрали автомобіль «Ssang Уong Аctyon», - інформує прес-служба волинської міліції.

Відомості про кримінальне правопорушення правоохоронці зареєстрували в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, а відтак розпочали з’ясовувати обставини правопорушення.

Напередодні заявник разом із двома товаришами відпочивали в барі. Після застілля власник позашляховика дозволив п’яному товаришеві сісти за кермо його авто. У результаті машина потрапила в дорожньо-транспортну пригоду. У аварії ніхто не постраждав, однак автомобіль отримав механічні пошкодження.

Вже наступного дня, щоби уникнути адміністративної відповідальності за те, що дозволив п’яному сісти за кермо, волинянин заявив у міліцію про викрадення машини.

Маневицький районний суд Волинської області затвердив угоду про визнання винуватості. За відомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та неправдиві показання, відповідно до ст. 383 та ч. 1 ст. 384 Кримінального кодексу України, суд призначив чоловікові один рік і три місяці обмеження волі з іспитовим терміном один рік.