Бойовики не припинили провокації навіть у великодню ніч, а повітряну розвідку навіть ще більше активізували. Про це повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на прес-брифінгу.

«Навчальний центр» для бойовиків

За даними української розвідки, до Горлівки (окупована територія) щодня прибувають групи осіб призовного віку, які не є місцевими мешканцями. Після отримання обмундирування та зброї молодики вирушають до так званого «навчального центру», який знаходиться у лісопарковій зоні поблизу Новогорлівського машинобудівного заводу. Також у місті активно триває пошук житлових приміщень для розміщення новоприбулих.

Напрямки атак бойовиків

За словами полковника Мотузяника, попередня доба в зоні АТО минула неспокійно і відзначилася рядом провокацій противника. Зокрема, було зафіксовано два випадки застосування бронетехніки проти українських військових.

Найбільш нестабільною була обстановка в наступних точках: на Маріупольському напрямку – село Широкине, на Донецькому напрямку – район Донецького аеропорту, на Луганському напрямку – с. Жовте (Слов'яносербський район) та с. Сизе, що поблизу українсько-російського кордону.