Близько другої ночі 13 квітня батальйон «Крим» опинився у «вогняному пеклі». Бійців батальйону мстиві бойовики закидали фосфорними боєприпасами, які міжнародними спільнотами є забороненими для використання під час війни, оскільки завдають особливо важких каліцтв.

«Сєпари вирішили помститись за невдалий наступ вдень та вочевидь багато загиблих з іх боку.  Стріляють фосфорними боєприпасами, навкруги палає все, навіть цегляні стіни будинків. Вже сотні снарядів з напалмом розірвалися в повітрі та продовжують розриватись», - йдеться в повідомленні офіційної сторінки батальйону «Крим» в соцмережі

Бійці батальйону не здалися і витримали жорстоку атаку. Їхня мотивація – захистити рідну землю.

«Нас не випалити, це неможливо. Це наша земля, і ми тут вистоїмо, як вистояли всі ці місяці.  Переможемо в війні, звільнимо Крим!» - йдеться в повідомленні.

 

Для довідки: фосфорні боєприпаси небезпечні тим, що горять, поки не буде припинений доступ кисню або поки не вигорить увесь фосфор. Небезпечний навіть дим, який виділяється при їх горінні, оскільки він випалює легені. При паданні снаряду, він вражає все навколо на відстані 150 м.

«Така зброя може викликати особливо тяжкі та болісні каліцтва або ж спровокувати повільну та болісну смерть. При використанні проти військових цілей, розташованих усередині або в околицях населених областей, зброя, що містить білий фосфор, за міжнародними угодами (Протокол III до Конвенції про конкретні види звичайної хброї), заборонена до застосування», - говориться у Вікіпедії.