Співробітники внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби виявили правопорушника серед персоналу Луцького прикордонного загону.

Під час проведення стройового огляду після зміни прикордонного наряду в кишенях інспектора прикордонної служби було виявлено 770 грн і 900 тис. білоруських рублів.

Як повідомили «ФАКТАМ» у прес-службі Державної прикордонної служби, на даний момент військовослужбовець відсторонений від виконання службових обов'язків. За даним фактом призначено службове розслідування, після якого прикордонник, швидше за все, буде звільнений з відповідними правовими наслідками.

У зв'язку з цим інцидентом у відомстві звернулися до громадян, які перетинають державний кордон, з проханням не створювати прецеденти і не намагатися в будь-якій формі, в тому числі шляхом пропозиції грошей, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями, оскільки як за одержання хабара, так і за спробу дачі передбачена кримінальна відповідальність.

Крім того, наголошується, що зараз в прикордонному відомстві суттєво посилено роботу підрозділів внутрішньої безпеки. У разі виявлення ознак корупційних правопорушень особи, залежно від їх посади і звання, притягаються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності.