Тільки під слідством СБУ перебувають 170 сепаратистів, не враховуючи даних по прокуратурі та МВС, в яких теж розглядаються справи про злочини терористичної спрямованості. 30 громадян України перебувають під слідством в Росії і можуть бути там притягнуті до кримінальної відповідальності. Про це заявив глава слідчого управління СБУ Василь Вовк.

Новину повідомляє «Преса України».

 «Це інформація від міністерства закордонних справ - близько 30 українців перебувають у Росії під кримінальною відповідальністю. Правильно чи ні, за сфальсифікованими або не фальсифіковану виробництвам - будемо судити пізніше ... За Надію Савченко можу сказати - виробництво сфальсифіковано», - зауважив Вовк.

В Україні, за словами голови слідчого управління СБУ, тільки з тих, хто заарештований Службою безпеки, під слідством на даний момент знаходиться близько 170 сепаратистів.

Потрібно врахувати, зауважив він, що і органами прокуратури в даний час ведуться справи про злочини терористичного спрямування. По них також затримані та утримуються під вартою підозрювані в цих злочинах. І МВС теж займається подібними справами.

«Якщо ще в міліції - приблизно стільки ж (170 осіб) і трохи - в прокуратурі, 2000 не набереться», - зробив заяву Вовк у відповідь на претензії представників влади «ДНР» з приводу великої кількості затриманих Українською стороною бойовиків і перебувають під слідством в різних органах.