Уряд України і Адміністрація США домовилися про механізми усунення антидемпінгових мит на американському ринку для українських виробників труб, сталеливарних компаній і підприємств хімічної промисловості.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, новину передає «Преса України».

«Американська сторона запропонувала кілька рішень, у тому числі у вигляді можливості укладення Suspension Agreements (Угод про призупинення дії антидемпінгових мит). Це досить важливе досягнення, враховуючи політичну чутливість цих питань», - зазначив Айварас Абромавичус.

За словами міністра, у цей момент це є компромісним варіантом, оскільки остаточне зняття мит є дуже складним процесом зважаючи на політичні та економічні нюанси. Проте робота у цьому напрямку продовжується.

Зазначимо, антидемпінгові мита на Україну наклали ще в той час, коли вона не мала статусу ринкової економіки.

«Зараз ми є членами СОТ, а також не купуємо газ за пільговою ціною, що було однією з причин введення таких мит, так як ми використовували не ринкові механізми», - пояснив Абромавичус.

За словами міністра, рішення про призупинення дії антидемпінгових мит стало успіхом багаторічних зусиль.

«Це питання лобіювався досить давно і з боку уряду, і з боку українських виробників, які є досить серйозними компаніями», - додав Айварас Абромавичус.

Нагадаємо, США пообіцяли продовжити координувати дії з групою Світового банку, щоб все-таки надати Україні допомогу для виконання потужної програми реформ, які допоможуть стабілізувати економіку і закласти основу майбутнього зростання.