На початок 2015 року в області нараховувалось 194,3 тис. штатних працівників (без врахування найманих працівників, зайнятих в підприємствах з кількістю працівників 9 осіб і менше та у фізичних осіб-підприємців), з них 15,3 тис. були економічно неактивними у зв’язку з перебуванням у відпустках, пов’язаних з вагітністю, пологами та доглядом за дитиною до досягнення нею віку, встановленого чинним законодавством. Понад чверть працюючих були зайняті в освітніх закладах, більше п’ятої частини – в промисловості, майже кожен восьмий – в установах охорони здоров’я. Про це повідомили в Головному управлінні статистики.

Серед працівників кожні шестеро з десяти – жінки, а у сферах з тимчасового розміщування і організації харчування, охорони здоров’я і соціального забезпечення, у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри та виробів зі шкіри і поштової та кур’єрської діяльності їх частка становила понад 80%.

Кожен десятий працівник працював за власним бажанням чи згодою сторін на умовах неповного робочого дня (тижня). Найбільш поширена добровільна часткова зайнятість у сфері діяльності пошти та зв’язку – кожні шестеро з десяти зайнятих тут, а також у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції (46,9%) та у сферах творчості, мистецтва та розваг і освіті – відповідно третина і п’ята частина.

Більше третини працюючих – це молоді люди у віці до 35 років, а у сфері фінансової та страхової діяльності, машинобудуванні, підприємствах з виробництва меблів, торгівельних організаціях та підприємствах з ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – більше половини.

Торік за рахунок коштів підприємств, організацій та установ області 17,5 тис. працівників пройшли навчання з підвищення кваліфікації, ще 3,6 тис. осіб було навчено новим професіям.