Бойовики можуть піти на Слов'янськ з боку Донецька і Попасній через Сєвєродонецьк. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив військовий експерт Олег Жданов.

Зокрема, експерт зазначив, що, згідно з даними розвідки, зараз вся техніка та особовий склад стягуються в Луганськ і Донецьк. «Швидше за все, можливі удари на Слов'янськ з боку Донецька і з Попасної через Сєвєродонецьк знову ж на Слов'янськ. Чим це обумовлюється? Якщо вони замкнуть кільце, то залізниця, яка проходить через Слов'янськ та Сєвєродонецьк, закольцовує повністю всю систему залізниць на захопленій ними території», - сказав він.

Жданов додав, що бойовики ведуть зараз переговори з Російською залізницею, яка допомагала їм відновлювати Дебальцеве, і будуть повністю замикатися на російське управління залізницями. 

Крім того, за його словами, стратегічним об'єктом є Авдіївка. «Ми розуміємо, що без коксохімічного заводу Авдіївки Маріупольський металургійний комбінат стане протягом одного-двох тижнів. Внаслідок чого в Маріуполі може виникнути соціально-напружена обстановка», - сказав Жданов.

Також експерт зазначив, що кількість обстрілів у зоні АТО коливається в межах 20, але якість - дуже сильно зростає. «Вони вже переходять до обстрілу «Градами» і ствольною артилерією калібру 122-мм і 152-мм», - сказав він.

На сьогодні найгарячіші точки в зоні АТО - це виступ в районі Попасної, Авдіївка та Горлівка, резюмував Жданов.