У ніч з суботи на неділю у Луцьку з території кінологічного центру викрали 6 цуценят породи вівчарка віком від 3 до 5 місяців. Особи викрадачів та місцезнаходження собак активісти намагаються встановити самотужки.

Нам вдалося зв’язатися з активістом громадського об’єднання Романом, який повідомив, що це перший випадок, коли з притулку викрали цуценят і одразу в такій кількості.

«У нас викрали 6 цуценят породи вівчарка – троє з них породи швейцарська вівчарка білосніжного окрасу, таких на Волині взагалі немає, дві німецьких вівчарки чорного окрасу та одне цуценя бельгійської вівчарки. Усі віком від 3 до 5 місяців», - повідомив активіст.

Уже сьогодні активісти отримали інформацію про те, що у Луцьку пропонують до продажу цуценят, дуже схожих за описом до тих, яких викрали. Тому зараз активісти перевіряють інформацію.

Крім того, активіст Роман розповів, що усі собаки, які знаходяться у кінологічному таборі проходять курс навчання, а в подальшому собак забирають в зону АТО для виконання завдань з виявлення зброї, наркотиків та вибухових речовин.

«Зараз у нас є кокер-спаніель, який натренований розпізнавати 12 видів наркотиків».

Кінологи ще не зверталися до правоохоронних органів, адже сподіваються знайти цуценят власними силами.