Реалізація бурхливої фантазії чоловіка, що переходить норми моралі та кримінального законодавства, закінчилася для нього, як не дивно, всього лише легким переляком, - інформує Kowel.com.ua.

Пенсіонер відпочивав разом із дружиною та свояками в селі Гаруша Турійського району. Під час спілкування зайшла мова про роботу охоронної фірми, послугами якої користується рідна сестра його благовірної, здійснючи у Ковелі торгівлю одягом у магазинах однієї з ліній секонд-хенду. За святковим столом він подав ідею: перевірити оперативність приватних охоронників, як швидко вони реагують на спрацювання сигналізації. Комерсантка погодилася на проведення «перевірки».

22 лютого близько 20 години фантазер під’їхав на автомобілі Volvo XC90 до магазину секонд-хенду, що знаходиться у Ковелі на вулиці Незалежності, 170-Б. З метою імітування проникнення до торгового залу, він відірвав решітку, металевим прутом віджав раму вікна і став чекати на представників охоронної фірми. Очевидно, для хоробрості – робив усе це в нетверезому стані.

Трагікомедія мала несподіваний фінал. Після спрацювання сигналізації до магазину приїхали не охоронці приватної фірми, а працівники міліції. Почувши запах алкоголю, правоохоронці запропонували псевдо-злодію пройти огляд в Ковельській центральній районній лікарні, здавши кров на експертизу. Затриманий «на гарячому» запанікував, розповідаючи лікарю та міліціонерам байку про те, що він не вживав спиртних напоїв, а в період очікування приїзду охоронців «полоскав горло» лікувальною настойкою на спирту з грибом «веселкою», оскільки має онкозахворювання та має необхідність у проведенні таких процедур. Аналіз крові міліція вирішила не проводити, а в чоловіка, якщо вірити акту медичного огляду, було виявлено 0,8 проміле спирту етилового у видихуваному повітрі.

Як вбачається з матеріалів справи, постановою слідчого Ковельського міського відділу УМВС України у Волинській області кримінальне провадження, внесене за фактом проникнення в приміщення магазину, закрито у зв’язку із відсутністю складу злочину. Тобто, за логікою слідства, у нас будь-хто може безкарно зламувати чуже майно, щоб перевірити на спритність тих самих правоохоронців, але при цьому треба дочекатися їх приїзду, аби добровільно здатися.

Крім того, слідчий постановив притягнути пенсіонера до відповідальності за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (перебування за кермом в стані алкогольного сп’яніння), що теж було юридичним ляпсусом, бо диспозицією цієї норми передбачена відповідальність саме за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, а такі дані в матеріалах справи відсутні.

Подібний протокол про адміністративне правопорушення начальнику місцевого відділення УДАІ можна було і не надсилати до Ковельського міськрайонного суду, щоб не ганьбити ні себе, як посадовця, ані службу, яку представляє. В судовому засіданні самобутній перевіряльник провину не визнав та просив звільнити його від адмінінстративної відповідальності, що й зробив суд своєю постановою.