З 10 квітня на Волині розпочато заходи п’ятої черги мобілізаційної компанії. Про її хід, під час апаратної наради в голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика розповів в. о. військового комісара Волинської області Роман Кулик.

За його словами, п’ята мобілізаційна кампанія почалась із оповіщення та проходження медичного огляду, які будуть тривати до 21 квітня. Окрім нових завдань, поставлених державою, перед військовими комісаріатами Волині залишаються робота над незавершеними завданнями 4-тої хвилі мобілізації. В районах і містах Волині продовжують роботу 123 групи оповіщення.

Роман Кулик доповів, що станом на 20 квітня оповіщено 989 військовозобов’язаних області, що складає 41% від кількості запланованої мобілізаційною компанією. Вже пройшли військово-лікарську комісію 405 призовників. З них визнано придатними до військової служби лише половина - 202 військовозобов’язаних. З іншої половини прибувших до ВЛК визнано непридатними - 30%, надана відстрочка на час лікування - 6%, направлено на додаткове обстеження - 14%.

За словами в. о. військового комісара громадяни продовжують ухилятись від призову на військову службу. Тож виїхали за межі області 23 особи, не відкриває помешкання – 25, хворі – 9, не проживають за вказаними адресами – 53, свідомо відмовились отримувати повістку 2 особи.