Донецький аеропорт можна було б втримати, якби в останні дні його оборони не підвела артилерія. І якби змінили склад Генштабу. Такої думки «кіборг» Вадим Ваврищук на псевдо «Грін» із Луцька, - повідомляє 24 канал.

Торік 3-го березня, ще до повної анексії Криму й оголошення АТО, Вадим прийшов у військкомат. Каже, будучи у званні офіцера, не міг сидіти склавши руки. Був 5-м в офіцерському списку. А згодом його викликали і відправили на фронт. Воював у Пісках, а в донецькому аеропорту керував обороною диспетчерської вежі.

Як розповів офіцер, незрозумілі підкріплення і команди «Спостерігайте!» призводять до чималих утрат. Якщо повністю не змінити тактику війни з нашого боку, вона затягнеться ще на 2-3 роки.

«Якщо все доповідати нагору, крім «спостерігайте», нічого не дочекаєшся. Хочеш жити —ніколи не йди тим маршрутом, яке тоді встановило старше командування», — говорить Вадим Ваврищук.

В аеропорту Вадим провоював 21 день. 13-го січня зазнав контузії. Того дня його евакуйовували під обстрілами. Вадим постійно підтримував зв’язок із друзями. Рідним майже нічого не розповідав. Стати на оборону донецького аеропорту для Вадима із хлопцями було за честь.

Зміцнюватися духом допомагало те, що захисники постійно були оточені ворогом.

«Жодних переговорів із бойовиками, достойна інформаційна відсіч, кардинальна зміна складу Генштабу і якомога швидший виїзд цивільних із зони АТО – головні передумови успішного завершення війни», — каже боєць.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ