Рідні зниклих безвісти в Донецькому аеропорту бійців Збройних сил України написали відкрите звернення до вищого керівництва України. Зокрема, родичі «кіборгів» звернулися до президента України Петра Порошенка та голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка, - інформує «Преса України».

У відеозверненні люди поставили низку запитань, на які після 20 січня так і не отримали відповіді.

Родичі зниклих безвісти «кіборгів» підкреслюють, що серед безлічі питань досі залишається незрозумілим, чому у зруйнований аеропорт Донецька ніхто не відправляв підкріплення, коли українські військові просили про допомогу. Люди вимагають від влади дати пояснення, чому бійці АТО їздили через блокпост бойовиків, а їх проїзд контролював офіцер ФСБ Російської Федерації.

Крім того, вони обурені, що досі нема чітких списків полонених, а також зниклих безвісти українських бійців. Адже є тільки загальні цифри, які подають представники Міністерства оборони, СБУ, волонтери. Однак ці дані дуже різняться.

Зокрема, люди стверджують, що з’явилася незрозуміла третя сторона – приватні детективи. Вони зв’язуються з родичами зниклих безвісти бійців і заявляють, що готові замість держави витягувати з полону українських військовослужбовців. Однак за свої послуги вимагають грошову винагороду.

Люди вимагають чітких відповідей на свої питання та прискорення пошукових робіт для повернення їхніх рідних.