Господарський суд Волинської області сьогодні порушив провадження про банкрутство молокопереробного заводу «Горохівський сирний завод» за поданням «Львівського міського молочного заводу.

Таку позицію представник ПАТ «Львівський міський молочний завод» Людмила Севрун мотивує тим, що «Горохівський сирний завод» заборгував підприємству 778 677 гривень і ніби то й не буде повертати кошти.

Разом з тим позивачка повідомила, що на час розгляду справи ВАТ «Горохівський сирний завод» сплатив близько 120 тисяч гривень боргу.

Та все ж попри це Людмила Севрун наполягала на задоволенні заяви про банкрутство боржника.

Представники сирзаводу на судове засідання не приїхали, але натомість надіслали відзив на позовну заяву, у якому заперечують проти відкриття провадження про банкрутство. Заборгованість перед ПАТ «Львівський міський молокозавод» визнають і ніби як ведуть переговори з керівництвом підприємства щодо відстрочки виплати боргу.

На підтвердження платоспроможності сирзаводу представники відповідача навіть надіслали бухгалтерські виписки, у яких було зазначено, що заборгованості по заробітній платі та перед іншими підприємствами немає, і що ВАТ «Горохівський сирзавод» навіть готовий взяти кредит, аби виплатити кошти «Львівському міському молочному заводу».

Та все ж представник заявника Людмила Севрун наполягала на задоволенні заяви про банкрутство, мовляв вона знає, що сирзавод не зможе виплатити заборгованість.

Відтак суддя Господарського суду Антоніна Кравчук задовольнила заяву ПАТ «Львівський міський молочний завод» та відкрила провадження у справі про банкрутство.

Разом з тим суддя поставила на вирішення питання про призначення арбітражного керуючого.

Автоматизованою системою призначення арбітражних керуючих на цю справу було призначено Людмилу Крамар, однак на час розгляду справи жінка написала заяву про відмову в участі в провадженні у зв’язку з сімейними обставинами.

Натомість за дивним збігом обставин до суду надійшло ще три заяви від арбітражних керуючих, серед яких Любомир Череватий та Оксана Рудецька. Третім був Максим Сиволобов, однак заявниця Людмила Севрун категорично заперечувала проти цієї кандидатури, мовляв арбітражний керуючий порушив строки подання заяви.

Не дивлячись на зауваження судді стосовно того, що Максим Сиволобов подав заяву першим, представниця заявника все ж наполягала на тому, аби арбітражного керуючого обирали з числа двох вищезгаданих– Любомира Череватого та Оксани Рудецької.

Враховуючи думку заявника арбітражним керуючим та розпорядником майна було призначено пані Рудецьку.

Як Оксана Рудецька, так і Любомир Череватий дуже часто зустрічалися у справах про банкрутство компаній, які входять до групи «Континіум».

Зауважимо, що і ВАТ «Горохівський сирзавод» і ПАТ «Львівський міський молочний завод» входять до корпорації КОМО, а тому бажання Любомира Череватого та Оксани Рудецької у цій справі також не є дивиною, адже холдинг КОМО уже давно входить до складу паливно-промислової групи «Континіум».