Сьогодні на Волині під час нічної спецоперації правоохоронцям вдалось затримати 21 нелегального копача бурштину. Про це під час прес-конференції повідомив начальник У МВС України у Волинській області Петро Шпига.

За його словами, близько першої години ночі міліціянти отримали сигнал про незаконний видобуток, тож було прийнято негайне рішення виїхати у Маневицький район для проведення спецоперації. Таким чином, на місце прибуло більше півсотні силовиків з охорони громадського порядку та спецпідрозділу «Світязь».

Зокрема, спецоперацію провели в районі села Галузія Маневицького району. Попри це, окрім місцевих видобутком бурштину тут займались також старателі з сусідньої Рівненської області. В результаті силовикам вдалось затримати 21 бурштинокопача, які працювали на двох саморобних помпах. Чоловіки у камуфляжній формі прибули на місце незаконного видобутку на мікроавтобусі та трьох легкових машинах. Самі ж помпи зі шлангами та генератор доставляли двома тракторами. Однак, у зловмисників не виявили бурштину-сирцю.

«В них є люди, які попереджають, коли заїжджає на територію міліція. В них було багато техніки, яку вочевидь вони просто не встигли вивезти», - розповів Петро Шпига.

За словами головного міліціянта, здебільшого правоохоронці на подібні спецоперації по виявленню та затриманню нелегальних бурштинокопачів виїжджають групою не більше 8 людей. Вочевидь, копачі не очікували під час облави такої кількості силовиків.

«Певно вони думали що через те, що їх так багато - їм нічого не буде», - зауважив Петро Шпига.

Старателі встигли вимити 4 ями по 2 метри в глибину. За словами силовиків, вони, вочевидь, встигли вивезти бурштин з місця видобутку в першу чергу. Нелегальних бурштинокопачів, які мали при собі зброю, спочатку забрали до Маневицького райвідділу міліції і після оформлення усіх необхідних документів для порушення кримінального провадження – відпустили додому.