Голову правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослава Коротю судили за вчинення адміністративного порушення, передбаченого статтею 163-1 ч.1 КУпАП, однак справу закрили в звязку з закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

Зокрема, 17 квітня Луцький міськрайонний суд виніс постанову, з якої слідує, що голова правління ПАТ «Волиньгаз» вчинив порушення встановленого порядку ведення податкового обліку, що призвело до заниження податку на прибуток за 4-й квартал 2013 року на 902866,64 грн. Також було допущено заниження податку на додану вартість у розмірі 448083,7 грн. за жовтень листопад 2013 року.

На слухання голова правління ПАТ «Волиньгаз» не з’явився, однак подав письмове пояснення, в якому клопотав закрити дану справу у звязку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення. Разом з тим, він давав пояснення, в яких свою вину визнав повністю. У зв’язку з цим голова правління звертався 26.01.2015 року до СДПІ з ОВП в м. Львові із заявою про застосування податкового компромісу.

Як виявилось, правопорушення було виявлено 5 вересня 2014 року, тож на час розгляду справи строк накладання адміністративного стягнення сплинув. Таким чином, Луцький міськрайонний суд визнав голову правління ПАТ «Волиньгаз» винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.163-1 ч.1 КУпАП, однак справу закрили в звязку з закінченням строку накладення адміністративного стягнення.