Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак, під час прес-конференції 24 квітня 2015 року, розповів про деталі розслідування двох авіакатастроф, які трапилися на Волині.
«З’ясувати вдалось багато, але не з’ясованого теж немало» - зауважив Дмитро Чепіжак.
За словами прокурора області, біля літака у с. Промінь було виявлено 2 обгорілих тіла чоловічої статі, але опізнати загиблих поки що не вдалось. З метою їх ідентифікації призначена судова молекулярно-генетична експертиза.
Дмитро Чепіжак зауважив, що деталі слідства на даному етапі не можуть бути розголошені, адже ведеться досудове розслідування.

Також волинський прокурор Дмитро Чепіжак розповів, щодо розслідування обставин авіакатастрофи біля села Скулин, яка сталась у 2013 році, ще триває. Про це він повідомив під час прес-конференції 24 квітня 2015 року.

Прокурор розповів, що літак був зареєстрований у Польщі, де його згодом продали громадянам України. Особа, яка ніби купила літак, заперечила свою причетність до свого придбання. Також слідство виявило, що підпис у договорі купівлі не схожий на підпис підозрюваної особи.
Особи які загинули в авіакатастрофі, напередодні продажу літака, виїжджали в Польщу. Офіційних даних про те, що вони повернулися назад немає. Тож слідчі підозрюють, що вони повернулись до дому повітрям в придбаному літаку.
Прокурор повідомив, що досі тривають слідці дії щодо осіб які також можуть бути причетні до організації придбання літака, та здійснення польотів і перевезення контрабанди.
Чепіжак також розповів, що особисто заслухав стан досудового розслідування, і в нього виникли питання до органів слідства. Тож прокуратура притягнула слідчих до дисциплінарної відповідальності за неналежне ведення розслідування.

Нагадаємо, посеред ночі на 26 березня цього року у селі Промінь Луцького району просто на житловий будинок впав літак типу АН-2. Кукурузник пошкодив будівлю, впав посеред вулиці і загорівся. Під час огляду місця події з’ясовано, що літак був завантажений цигарками білоруського виробництва.
Раніше, 10 жовтня 2013 року у селі Скулин Ковельського району впав такий самий АН-2, зачепивши крилом край меліоративного каналу. Від удару вилетів мотор та загинуло двоє людей, які перебували в кабіні літака.
Як з'ясували слідчі, літак перевозив 50 000 пачок контрабандних цигарок виробництва Гродненської тютюнової фабрики (Республіка Білорусь). Як повідомили ЗМІ, саме кукурузники переважно використовують для контрабанди тютюнових виробів в Україну. Також поширилася інформація, ніби одним з загиблих буцімто контрабандистів був син тогочасного посадовця Ковельської РДА