Колишній президент-утікач Віктор Янукович практично всі кошти зберігав у вигляді готівки. Через це на рахунках за кордоном слідчі Генпрокуратури нічого не змогли знайти.

Про це розповів заступник генерального прокурора Віталій Касько під час виступу на щорічній конференції з повернення вкрадених активів, пише «Ліга».

«За попередньою інформацією, Янукович-старший не мав звички зберігати кошти в безготівковій формі. Це людина старої формації і, судячи з усього, він більше волів готівку», - сказав він.

При цьому Касько повідомив, що рахунки Януковича-молодшого за кордоном знайдені.

«Що стосується синів Януковича, то такі кошти є, вони заблоковані. Олександра - точно, а Віктора - треба перевіряти. Інформація фінансового моніторингу подається безпосередньо слідчому, я не маю права її читати», - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці березня президент Петро Порошенко підписав розпорядження «Про міжвідомчу робочу групу з координації повернення в Україну коштів, отриманих злочинним шляхом колишніми високопоставленими чиновниками України».

Згідно з розпорядженням від 26 березня, міжвідомча робоча група має у двомісячний термін розробити механізми ефективної взаємодії правоохоронних органів та центральних органів виконавчої влади з питань повернення в Україну зазначених коштів.

Раніше стало відомо, що Швейцарія погодилася надати правову допомогу Україні щодо заблокованих фінансових коштів, що належали соратникам колишнього президента Віктора Януковича.