Сотні лучан прийшли віддати останню шану померлому від хвороби очільнику Луцького національного технічного університету Віктору Божидарніку. Про це інформує «Волинська правда».

Церемонія прощання із померлим ректором розпочалася ще учора у нижньому храмі Свято-Троїцького собору у центрі міста. Сьогодні шановані люди міста, викладачі та студенти зібралися ще задовго до початку цину похорону, щоб віддати останню шану трудівнику викладацької ниви. Більшість у руках тримала жовті квіти із траурними стрічками на знак смутку. Туга зависла у повітрі над Театральним майданом.


Народився ректор ЛНТУ 22 квітня 1945 року у селищі Голоби Ковельського району Волинської області. У 1970 р. закінчив механіко-математичний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка (спеціальність — механіка). Продовжив навчання в аспірантурі університету, працював у ньому асистентом. У 1974 році він захистив дисертацію на присудження наукового ступеня кандидата фізико-математичних наук. А університет він очолював із 1977 року, що стало рекордом для України.


Владика Луцький і Волинський Михаїл зауважив, що сьогодні ми прощаємося із великою людиною. І церковні дзвони тужать через смерть великого мужа, чиїм кредо було «жити, працювати, боротися».


«Віктор Божидарнік буде прикладом для усіх нас, як знайти своє місце у житті, любити свою справу. Ми ще довго будемо згадувати його ім’я. Людина своїм життя вшанувала своє ім’я», - додав духівник.


Він додав, що якщо запитати студента, де він вчиться, то юнак спочатку відповість «у Божидарніка», а потім назве абревіатуру, а будь-який таксист у місті знає, де цей навчальний заклад.


Священик цитував Біблію «по ділах їх пізнаєте їх». Саме такими словами Михаїл підкреслив звершення Віктора Божидарніка у цьому житті.


«Пам’ятайте і шануйте наставників своїх», - такими словами завершив проповідь владика Луцький і Волинський Михаїл.


Далі скорботна процесія вирушила до ЛНТУ, який кілька десятиліть очолював покійний, аби студенти та викладачі змогли попрощатися із улюбленим Вчителем.