Головного інспектора митного посту «Ягодин» митниці Сергія Короля судили за те, що він ніби то вимагав гроші за не перешкоджання  в митному оформленні товару. Правоохоронці запевняють, що митник погорів на мічених купюрах.

З матеріалів провадження вбачається, що у червні минулого року чоловік, який перевозив товар з Республіки Польща через митний пост «Ягодин» і змушений був заплатити 50 доларів за не втручання обвинуваченого у митне оформлення ввезеного товару старшому інспектору митного посту «Ягодин».

Вироком Любомльського районного суду митника Сергія Короля позбавили права обіймати посади в органах митного контролю терміном на два роки та зобов’язали сплатити штраф у розмірі 17 000 гривень.

Втім, і прокурор, і адвокат обвинуваченого оскаржили вирок суду І інстанції в апеляційному порядку.

Сам же обвинувачений інспектор митного контролю Сергій Король не визнає свою вину і заявляє, що коштів він ніколи не вимагав і навіть не знає як гроші опинилися у нього в сумці.

Під час розгляду справи в Апеляційному суді Волинської області адвокат обвинуваченого вказав на розбіжності між висновками суду І інстанції та обвинувачення, адже у вироку суду вказано, що кошти інспектор вимагав ніби то за не перешкоджання у митному оформленні, а в обвинувальному акті зазначено, що це була така собі подяка уже після митного оформлення товару.

Крім того, юрист зазначив, що в матеріалах кримінального провадження є сумнівні документи, з яких вбачається, що людина, у якої ніби то й вимагали хабар, одночасно давала покази слідчому у місті Луцьку і допомагала проводити огляд автомобіля у сусідній області у місті Рівному.

Разом з тим, адвокат Богдан Нечай заявив, що його підзахисний на митниці працював на так званому зеленому коридорі. Зауважимо, що зелений коридор передбачає швидке проходження митного контролю.

Зрештою, захисник підсудного намагався переконати колегію суддів, що Сергія Короля спровокували, адже на відео з камер спостереження митного посту «Ягодин» видно, що свідок по справі надто активно пропонував гроші митному інспектору.

У свою чергу прокурор Роман Марчук категорично заперечував твердження захисника обвинуваченого і заявив, що Сергій Король жодного разу не відмовлявся від грошей, адже правоохоронці кілька разів проводили негласні слідчі дії і використовували для цього помічені купюри, які в подальшому у Сергія Короля й знайшли.

Зважаючи на такі твердження сторін по справі колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила вирок суду І інстанції скасувати, а справу передати на новий судовий розгляд.