Під час засідання колегії Волинської облдержадміністрації, заступник голови ОДА Сергій Кошарук доповів про цінову ситуацію, яка склалась в області з початку 2015 року.

За його словами, у порівнянні із минулим роком найбільше підвищились ціни на продукти харчування. Вони зросли на 29%. Зокрема ціна на олію зросла на 73%, на фрукти – зросла на 68%, на овочі – 66%, на цукор – 55%, на рибу та рибопродукти – 46%, на хлібопродукти ціна зросла на 35%.

Тарифи на проїзд у громадському транспорті зросли на 24%, на паливо-мастильні матеріали на 32%. На отримання та ремонт житла, с початку 2015 рогу, тарифи зросли на 25%. Фармацевтична продукція подорожчала на 24%.

Голова ВОДА Володимир Гунчик додав, що зростання цін на Волині вдалось зупинити завдяки активній роботі Антимонопольного комітету.

Сергій Кошарук розповів, що Індекс споживчих цін в області становить 121,7%. Тоді як вцілому в Україні цей показник склав 120,3%.

«Це говорить про те, що в нас самі забезпечені люди, тому що індекс цін самий високий. Що не зовсім так тому, що у нас в Україні середня заробітна по області четверта знизу. А індекс цін сто двадцять один і сім. Бізнес продовжує собі працювати ніби нічого не сталось.» - зауважив Володимир Гунчик.

Голова ОДА розповів, що питання формування цін на сьогодні є самим головним. Тож він попросив всіх посадовців, які були присутні на колегії особисто та в режимі відео-селектору, вплинути на бізнес і захистити інтереси звичайних громадян. Головний адміністратор дав зрозуміти, що не ставить за мету, щоб підприємці працювали собі у збиток, але не дасть отримувати надприбутки.

«Потрібно зробити все щоб бізнес разом з владою для себе зрозуміли досить чітку позицію – у нас заробітна плата не росте. Тому якщо бізнес сьогодні говорить про те, що в нього ростуть ціни, то ми повинні досить активно займати наступну позицію – покажіть будь ласка за рахунок чого.» - зауважив Володимир Гунчик.