Народний депутат Ігор Єремеєв обкрадає українських військових, спекулюючи на пальному для Міноборони. Про це йдеться у сюжеті програми «Гроші», - передає ТСН.

Для того, аби забезпечити військову техніку паливом необхідні величезні гроші.  Щоб зробити марш-кидок 20 танками та БТР з Харкова до Волновахи, доведеться викласти близько 500 000 гривень.

Народний депутат, який минулого року голосував за диктаторські закони, вигадав схему для збагачення за рахунок військових потреб. 

Нове керівництво «Укргазвидобування» має зв'язки з компаніями Єремеєва. Це дозволяє народному обранцю скуповувати бензин за меншою ціною, продаючи його за вищою ціною Міноборони.

Для вигідного скуповування палива Єремеєв використовує «підставні» фірми, такі як ПП «Фарт», які теж купляють у «Укргазвидобування» бензин за низькими цінами.

Цими схемами ще в минулому році зацікавились правоохоронці. Керівництво «Укргазвидобування» - Сергій Костюк та Вадим Шленчак - досі знаходяться під слідством по факту перевищення службових повноважень.

Проте, поки йде слідство, схеми Єремеєва продовжують працювати.

Нещодавно «ВОГ Аеро Джет» уклала угоду з Міноборони на поставку майже 18 тисяч тон бензину за ціною 21 840 гривень за тону. Частина цього палива була куплена в «Укргазвидобування», але за ціною в 20 500 гривень. В той же час, компанія ПП «Фарт» купила в «Укргазвидобування» те саме паливо, але за 16300 гривень.

«У загальному, враховуючи обсяг контракту, це - 17,7 тисяч тонн бензину А-80. Орієнтовний «заробіток» - 85 мільйонів гривень», - пояснив головний редактор інтернет-видання «Інсайдер» Сергій Щербіна. Нардеп Єремеєв купує скраплений газ у держави і втридорога перепродає його Міноборони  


На думку Щербіни, цю проблему необхідно вирішувати на законодавчому рівні.

«Укргазвидобування» відмовилася постачати паливо безпосередньо Мінонборони, аргументуючи тим, що вони зобов'язані всю свою продукцію продавати на аукціонах.

«А згідно із законодавством, Міністерство оборони не має права брати участь у аукціонах. Тому дуже важливо було б ініціювати зміни як рішенням Кабміну так і законодавчо про те, щоб зобов'язати держкомпанії брати участь у державних закупівлях», - зауважив Щербіна.