В анексованому Криму до дня 9 травня масово почали продавати продукцію «переможної» тематики. Кримські магазини виставили на продаж сувенірну продукцію, яку спеціально виготовили до Дня Перемоги. Серед товарів - значки, наклейки, магніти, хлопавки, плакати, прапори і гірлянди. Найдешевшим сувеніром виявилася георгіївська стрічка, яка продається вже зі шпилькою, щоб можна було приколоти її до одягу, - інформує ТСН.

Крім цього, можна побачити багато настінних плакатів із зображенням Батьківщини-матері, маршем на Красній площі або солдатом у пілотці. Також продають тематичні наклейки для вікон, дверей і автомобілів. Ще водіям пропонують прикрасити свої машини картинками з написами: «Спасибі дідові за Перемогу», «Наша Перемога», «70 років Великої Перемоги».

Для любителів новинок у продажу є тематичні чохли на бічні дзеркала автівок. Для дітей продають «переможні» хлопавки з назвою «9 травня», надувні кулі у формі танка, літака чи серця з написами «Ваша перемога в наших серцях» і «Я люблю Росію».

При цьому кримцям пропонують у свято одягнути футболки із зображенням знака «Вітчизняна війна» на тлі георгіївської стрічки з написом «Я пишаюся своєю країною» на тлі прапора РФ. Для учасників параду фотомайстерні виготовляють штендери із світлинами солдатів Другої Вітчизняної війни.

Нагадаємо, дніпропетровські активісти знайшли альтернативу георгіївській стрічці. Символом вшанування пам'яті загиблих запропонували зробити стрічку з медалі «Захиснику Вітчизни».