Прокуратурою Волинської області розглянуто депутатський запит Бориса Загреви від 23 березня 2015 року щодо перевірки фактів неправомірних дій працівників Шацького РВ УМВС України, викладених у зверненні жителів смт. Шацьк.

За результатами розгляду звернення встановлено, що таких «жителів» у Шацьку нема. Єдина реальна особа, вказана серед «авторів» звернення, пояснила, що жодних звернень особисто чи колективно з іншими громадянами щодо неправомірних дій працівників Шацького РВ УМВС України не писала і не мала наміру писати.

Окрім того, «звернення жителів смт. Шацьк», на яке посилається у своєму запиті депутат Волинської обласної ради Борис Загрева, не відповідає вимогам ст. 5 Закону України «Про звернення громадян», адже воно не підписане авторами й у ньому не зазначено їхніх адрес, а тому, відповідно до ст. 8 вказаного Закону, це звернення визнане анонімним.

Сам депутат відмовився прибути до прокуратури області задля повідомлення про обставини отримання звернення та надання іншої інформації, яка може свідчити про неправомірні дії керівництва Шацького РВ УМВС України у Волинській області.

При цьому, телефоном він повідомив, що, у разі невжиття заходів реагування до керівництва Шацького райвідділу міліції, залучить громадськість задля організації акцій протесту та влаштує працівникам прокуратури й УМВС України у Волинській області «люстрацію», поміщаючи правоохоронців до смітників.

Відтак прокуратура області доводить до відома громадян та депутатів усіх рівнів: усі громадяни України, а також представники органів влади та місцевого самоврядування повинні діяти, дотримуючись вимог чинного законодавства. За вплив же у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися прийняття незаконного рішення, статтею 343 Кримінального кодексу України передбачено кримінальну відповідальність - від штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 3 місяців арешту.