ТзОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» збанкрутувала з мільйонними боргами і тепер розпочато процедуру ліквідації товариства.

У Луцьку «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» більше відома, як колишня власниця котельні за адресою Карбишева 2, яка опалювала 40-ий та 33-тій мікрорайони міста. 

Нагадаємо, ми писали раніше про те, що ТЗОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» продала приватну котельню, що є найбільшою у Луцьку, офшорній фірмі з Британських островів. Подейкують, що насправді ця фірма належить до корпорації Єремеєва та Івахіва «Континіум». І хоч котельні не стало, проте старі борги залишилися і віддавати їх, вочевидь, доведеться.

Як можна побачити на сайті Єдиного реєстру судових рішень, з тих пір представники НАК «Нафтогаз», або ж ДК «Газ України» мало не щомісяця їздили до Луцька, аби через суд «вибити борги» у «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії». І згідно трьох рішень Господарського суду Волинської області «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» боргувала НАК «Нафтогазу» майже 54 000 000 гривень.

Враховуючи те, що така сума боргу перевищує 300 мінімальних розмірів заробітної плати, підтверджена рішенням суду і не погашена протягом трьох місяців після встановленого судом строку, а тому НАК «Нафтогаз» у січні цього року звернувся до суду із заявою про банкрутство боржника.

При цьому НАК «Нафтогаз» заявив вимоги лише щодо основної суми боргу, без штрафних санкцій та інфляційних витрат, що складають 35 751 668 гривень.

Після відкриття провадження по цій справі до Господарського суду надійшли заяви від:

-          Спільного українсько-таджицького підприємства «Українська бавовняна компанія» на суму 11 018 000 гривень;

-          ПАТ «Волинський шовковий комбінат» на суму 73 222 127 гривень;

-          Управління Пенсійного фонду України в м. Луцьку в сумі 447 310 гривень;

ТзОВ «Науково-виробниче, технічне бюро «ГЕОС» на суму 327 853 гривень;

-          Луцької ОДПІ на суму 9 884 гривень;

-          ПАТ «Волиньобленерго» на суму 1 036 369 гривень.

Крім того, ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз» до своїх вимог включила ще майже 30 000 000 гривень боргу, стосовно яких не відкривалися провадження у судах.

Невдовзі, суд та розглянув заяви кредиторів «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії», а арбітражний керуючий Валерій Григор’єв склав реєстр вимог кредиторів, у якому розподілив по черговості виплат усі заявлені вище суми боргу.

Тож наприкінці квітня головуючий суддя по справі Микола Шум затвердив реєстр вимог кредиторів, а сьогодні ухвалив про відкриття ліквідаційної процедури.

Зауважимо, що деякі з кредиторів мають спільних власників у тому числі й «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія».

Зокрема, Олександр Кропива є засновником «Науково-виробничого, технічного бюро «ГЕОС».

володіє часткою ПАТ «Волинський шовковий комбінат» і разом з тим фірми банкрута ТзОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія».