Депутат Луцької міської ради Микола Дендіберін попросив членів міськвиконкому надати йому дозвіл на проведення благоустрою території футбольного поля, яке знаходиться за адресою вул. Глушець, 3.

За словами Дендіберіна майданчик будується вже 34 роки, проте на будівельні роботи за цей час з міського бюджету не було виділено ні копійки. Депутат розповів, що 25 років власними силами, та з допомогою небайдужих лучан дбав про територію футбольного поля – прибирав, усував самосів, корчував пеньки. Все ж з часом на території поля утворилась «помийна яма» через те, що лучани викидали на нього сміття.

На сьогоднішній день футбольне поле знаходиться у стані реконструкції. Микола Дендіберін розповів, що вже проведені деякі відновлювальні роботи. Майданчик вирівняли, прибрали самосів, вивезли 1,5 вантажівки сміття. За спонсорські кошти вже закуплено 300 кілограмів насіння трави, якою планують покрити площу футбольного поля. Проте грати у футбол буде можливо лише через рік, після проведення дренажних робіт.

Також планується встановити «вагончик» для охорони і звести 1,5-метрову огорожу.

Одного з членів виконкому, представника ГО «Самооборона» Богдана Климчука цікавило, чи був дозвіл у Миколи Дендіберіна проводити ті роботи які вже були ним здійснені, і для чого йому додатково потрібні ще якісь дозволи. Натомість доповідач розцінив це питання як провокативне. .

Роз’яснити ситуацію взявся перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. Він розповів Климчуку, що міська рада не забороняє всім охочім наводити порядок в місті, проте подальші роботи із встановленням огорожі, бетонних сходів, приміщення для охорони та ін. вже потребують відповідного дозволу. Саме тому питання було винесене на розгляд Луцького міськвиконкому.