Близько 18:00 за Києвом у Мінську завершилися переговори Тристоронньої контактної групи з представниками бойовиків «ДНР» і «ЛНР». Представник «ДНР» Денис Пушилін назвав зустріч, яка пройшла у форматі пленарного засідання, «проривом». Питання введення на Донбас миротворців не розглядалося. У роботі підгруп узяв участь і лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук.

Новину передає «Преса України».

«У робочих групах рішення були прийняті консенсусом, робочі підгрупи хочуть чи не щотижня зустрічатися в Білорусії. Одні говорили через тиждень, інші — 19 числа. 19 травня зустрінеться підгрупа з безпеки», - заявив після зустрічі Кучма.

У підгрупі з питань політики Україну представляв Володимир Горбулін, з питань безпеки - Євген Марчук, з соціально-економічних питань - Ігор Веремій, з гуманітарних - Ірина Геращенко і Віктор Медведчук, який бере участь у переговорах щодо звільнення заручників.

Координаторами підгруп є спостерігачі СММ ОБСЄ.

«Найголовніше те, що розпочався діалог між Україною та представниками Донецька і Луганська», - відзначив делегат «ДНР» Денис Пушилін, який назвав ці переговори «проривом».

За словами українського представника, другого президента України Леоніда Кучми, питання введення на схід України миротворчих сил не обговорювалося, хоч воно стоїть на порядку денному.

Підгрупа з питань безпеки буде домагатися припинення вогню та відведення техніки, а також запропонує розгорнути на сході України миротворчої місії під егідою ООН і ЄС. Москва, за словами Порошенка, нібито не проти введення миротворців на Донбас.

Підгрупа з гуманітарних питань буде працювати задля звільнення заручників та постачання гуманітарної допомоги в Луганській і Донецькій області.

Підгрупа з соціально-економічних питань буде працювати на відновленням економіки Донбасу.

Підгрупа з політичних питань готуватиме місцеві вибори на Донбасі за українським законодавством.

«У Мінську 16 травня повинні зустрітися робочі групи з політичних питань і гуманітарних. Чи будемо ми сопроводжувати ці групи, неясно, хтось із наших представників буде присутній», - сказала представниця ОБСЄ Хайді Тальявіні.