На Волині судили в’язня, який, відбуваючи покарання у Цуманській виправній колонії, погрожував убивством заступнику прокурора Горохівського району.

Волинянин, перебуваючи у колонії, на початку січня 2015 року власноручно написав заяву із погрозою вбивством та насильством на адресу заступника прокурора Горохівського району Смалюка Т.В.

У 2013 році цей прокурор підтримував державне обвинувачення в суді відносно засудженого за підозрою у вчиненні ним кримінальних правопорушень, а саме, умисні тяжкі тілесні ушкодження та вимагання. В подальшому вищевказану заяву з погрозами зловмисник поклав у конверт та відправив на адресу потерпілого.

Посадовець, отримавши лист та ознайомившись з ним, сприйняв погрозу вбивством як реальну.

Допитаний в суді в’язень-шантажист свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю. У вчиненому засуджений розкаявся та просив суворо його не карати. Проте «заляканий» прокурор під час суду наполягав на суворій мірі покарання.

Ківерцівський районний суд розцінив погрозу як злочин середньої тяжкості, однак взяв до уваги й те, що зловмисник щиро розкаявся у скоєному, визнав шантажиста винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік, який додали до строку засудженого. 

На підставі ч. 1 ст. 71 КК України «Призначення покарання за сукупністю вироків» до покарання, призначеного за даним вироком, шляхом часткового складання невідбутої частини покарання за вироком Горохівського районного суду Волинської області від 11.04.2013 року і за сукупністю вироків визначити зловмиснику остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років 9 місяців із конфіскацією майна.