У Володимирі-Волинському «на гарячому» затримали телефонного шахрая, який виманив у потерпілих 61 500 гривень за комбінацією «ДТП».

Вечірнього часу на домашній телефон жінки з Волині пролунав дзвінок. У слухавці було чутно приглушений чоловічий голос, який назвався її сином та повідомив про вчинення ним ДТП. Щоб загладити все тихо, йому ніби то терміново потрібні гроші на лікування потерпілого. Гроші він ніби просив передати через свого знайомого. Жінка погодилася та зібрала потрібну суму грошей для «порятунку» сина. Ввечері вона зустрілася з чоловіком, який представився Вадимом та передала «рятівнику» 18 000 гривень. Лише згодом вона зрозуміла, що її ошукали.

По накатаній схемі того ж таки вечора шахрай видурив ще у двох згорьованих батьків кошти на загальну суму 43 500 гривень.

На другий день опівночі пройдисвіт зателефонував до ще однієї потенційної жертви та розповів таку ж байку про ДТП і попросив за порятунок 4500 доларів. Однак хитрюга не зумів довести свій план до завершення, так як його «на гарячому» затримали правоохоронці.

В судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину в тому, що він за проханням свого знайомого приїжджав в м. Володимир-Волинський на вказані останнім адреси та забирав в потерпілих грошові кошти. При цьому називався чужим ім’ям - Вадим.

Потерпілі не наполягали на ізоляції від суспільства обвинуваченого з тим, щоб відшкодувати завдані збитки, відтак Володимир-Волинський міський суд ухвалив визнати винним обвинуваченого у вчиненні шахрайства та призначив покарання у виді обмеження волі строком на 3 (три) роки з іспитовим строком тривалістю 2 (два) роки.

Суд також ухвалив стягнути з обвинуваченого в користь потерпілих кошти завданої матеріальної та моральної шкоди.

Зазначимо, обвинувачений був раніше судимий у Червоноградському міському суді Львівської області за умисне легке тілесне ушкодження за що отримав 150 годин громадських робіт.