На гачок афериста «клюнуло» десять жителів Любомльського району. За рахунок них спритник поклав собі в кишеню більше 50 тисяч гривень.

Клієнтів мухляр підшукував таким чином: знайомився з жителями навколишніх сіл, легко входив до них у довіру. При цьому пропонував допомогти вирішити питання придбання за певну винагороду водійських посвідчень. Довірливих волинян аферист запевняв, що таким чином позбавить їх від зайвих клопотів, адже обіцяв отримати документи за спрощеною процедурою і без обов’язкового курсу навчань. Посвідчення водія обіцяв виготовити упродовж трьох тижнів і за невеликі гроші. Правда, єдиного тарифу не було, адже ціна, яку просив шахрай за таку «послугу», коливалася від 500 гривень до 7000.

Крім цього, через деякий час повідомляв потерпілим про необхідність доплатити за виготовлення самого пластикового бланка на посвідчення водія. Гроші потерпілі передавали на попередньо обумовленому місці, деякі платили відразу усю названу ним суму, а деякі - частинами.

Ошукані волиняни неодноразово телефонували до нього з приводу невчасного виготовлення посвідчення, однак він їх запевняв, що посвідчення виготовляються та придумував різні причини затримки їх виготовлення.

Для того, щоб у них не виникало сумнівів, пройдисвіт придбав дві сім-картки, з яких, змінюючи голос, телефонував під приводом начальника Луцького МРЕВ.

Хитрюга витрачав гроші на одяг, продукти харчування, а також в с.Згорани Любомльського району за 400 доларів придбав автівку «Опель», яка була без документів та без номерних знаків.

На куплену автівку прикріпив номерні знаки від батьківського автомобіля марки «ЗАЗ», якого батько розібрав на запчастини.

Зрештою, не дочекавшись ні документів, ні грошей, одурені волиняни із заявами звернулися до правоохоронців.

Облудник шкоду жодному потерпілому не відшкодував, однак з цією метою має намір оформити кредит у банківській установі. В судовому засіданні перед потерпілими вибачився та просив суд його суворо не карати.

Свою вину обвинувачений у вчиненні інкримінованих йому діянь визнав повністю.

Відтак, Любомльський районний суд засудив обвинуваченого за шахрайство та призначив йому покарання у виді обмеження волі строком на 3 (три) роки та відшкодувати матеріальну шкоду потерпілим.