Жителі Волинської області одним махом перекреслили сталий стереотип про неприязнь західноукраїнців до «східняків». Простий сільський народ зібрав цілу гору їжі для жителів Донбасу, які опинилися в біді. В основному це домашня консервація - банки з огірочками, помідорами, кабачками, компоти та варення, а ще сало і багато іншої провізії, - пише Комсомольская правда.

Масштаб і високу якість провіанту вразили навіть бувалих донецьких волонтерів.

- Зателефонував чоловік з Луцька і сказав, що люди хочуть передати нам велику посилку з продуктами для мирних жителів. Ми подумали, що велика - це кілограм 300-400. А виявилося, майже тонна! Довго намагалися все провезти, знатно «промаринувалося» на блокпостах. Потім переживали, що банки розіб'ються в дорозі. У результаті - все доставили благополучно. Але ми були в приємному шоці від кількості і якості. Все це зібрали мешканці Волині для жителів Донецька і області, яким зараз важко. І це через рік агресії та істерії, коли гуманітарні питання вже всім набридли, - дивується Ольга Коссе, волонтер донецької організації «Відповідальні громадяни».

Доброволець Юрій з Луцька, який організував доставку смакоти із заходу на схід, розповідає, що ця посилка лише одна з багатьох. Її вдалося зібрати всього за кілька днів, адже місцеві розуміють, що умовне перемир'я не означає вирішення всіх проблем. Поки гармати мовчать, голодних в Донбасі менше не стає.

- До нас на склад регулярно приїжджають повні вантажівки продуктів. Саме ця посилка з консервацією була зібрана за призовом в сільських православних церквах. Люди тут дуже побожні і вміють співчувати, тому підхопили ініціативу блискавично, хоча часи зараз важкі і багато виносили з підвалів останнє, - розповідає Юрій. Сам же луцький волонтер неймовірно соромиться - відмовляється розголошувати не тільки назву своєї групи, але навіть власне прізвище. Каже, що не хоче піару, нехай всі лаври дістануться простим селянам, чиїми руками вирощена і загорнена ця гуманітарна консервація.