9 травня працівники ДАІ на посту під Новоград-Волинським вимагали від волонтерів хабар, а коли отримали відмову, то фактично пограбували волонтерів на 28 тисяч гривень, вилучивши вантаж, який для воїнів АТО збирали жителі міста Біла Церква. Волонтери звернулися за допомогою до ГО «Бойове братство ветеранів АТО», після чого активісти організації розповсюдили звернення до народних депутатів, до преси і написали заяву в прокуратуру.

Про кричущий випадок повідомляє у соцмережі заступник комбата 95-ї окремої аеромобільної бригади «кіборг Аскольд», новину передає «Преса України».

«Коротко: волонтери - син та батько, які неодноразово допомагали нашим хлопцям в АТО, мають численні подяки від різних бойових частин, везли чергову волонтерську допомогу бійцям - гуманітарний вантаж на суму 28 тисяч гривень, зібраний для фронту жителями м. Біла Церква.

На посту ДАІ Новоград-Волинський їх зупинили під виглядом перевірки документів і, запросивши на розмову, вимагали хабар. Хабар хлопці не дали, в покарання їх протримали більше 5 годин. Батько і син час не витрачали і записували номери машин, з яких вимагалися і бралися хабарі. Співробітник ДАІ ст. л-т Панасюк С. В пригрозив їм, погрожуючи заарештувати вантаж, «своїми друзями з Житомирської митниці». І видно розсерджений був значно, тому що друзі з фіскальної служби пані Куришко негайно приїхали, забрали волонтерів разом з вантажем на базу Житомирської митниці, і вилучили весь гуманітарний вантаж.
Без протоколу!
Без акту прийому-здачі!
Без свідків!
Гоп-Стоп Житомирської митниці під патронатом пані Куришко!
Фактично пограбували волонтерів і наших бійців на суму 28000 гривень.

Волонтер, людина у віці, Старинець Сергій Вікторович, не витримав цього прецеденту і потрапив у лікарню з гіпертонічним кризом, яким ускладнився цукровий діабет», - описує ситуацію «кіборг Аскольд».

Військовий зазначає, що даний випадок – це показник того, що «гниль і цвіль кумівства, хабарництва, кришування і корупції не тільки не винищується, вона жиріє і розквітає».

«Поки керівництво країни створює антикорупційні комітети і бюро, на місцях ось такі ДАЇшники і фіскальщики відкрито плюють на всі ці нововведення і що найстрашніше, вони плюють нам, тим, хто воював і хто сьогодні допомагає хлопцям, плюють в обличчя і в душу. Чому вони не в зоні АТО? Чому вони в тилу відчувають себе настільки комфортно? Чому відомство пані Куришко не тільки не боїться люстраційних процесів, а нахабно, відкрито, займається залякуванням і кримінальним грабунком волонтерів?!!!», - задає питання «кіборг Аскольд».