Начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига, під час прес-конференції, розповів подробиці викрадення неповнолітньої дитини 2014-того року народження в мешканки міста Володимир-Волинський. За його словами, викрадення сталось вчора о 12:45, біля входу у під’їзд будинку де проживала дитина. В цей час хлопчик із бабусею повертались з прогулянки додому. Невідомі силою вирвали дитину, застосувавши балончик із сльозогінним газом.

Викрадачів поки ще не знайшли. На даний час проводяться слідчі дії по встановленню осіб причетних до викрадення.

Дві камери відеоспостереження зняли невідомих, на місці скоєння злочину. За інформацією свідків саме вони із великою долею вірогідності, скоїли дане викрадення.

У замовлені злочину слідчі підозрюють батька дитини який проживає у Люксембургу та є громадянином Тунісу. Нещодавно він перебував на території України, та 9 травня 2015 року виїхав за межі держави.

Слідчими встановлено, що викрадений хлопчик має громадянство України, Люксембургу та, можливо, Тунісу.

Перший заступник начальника УМВС у Волинській області Анатолій Петрушин розповів, що мати дитини у свій час навчалась у Києві, де познайомилась із громадянином Тунісу. В подальшому вона виїхала з ним у Туніс на постійне місце проживання, і жила у цивільному шлюбі. В неї народився хлопчик, але в подальшому відносини батьків не склались.

Слідчі з’ясовують, чи законно мати вивезла дитину з Люксембургу в Україну, та яким чином їй вдалось отримати для дитини українське громадянство.

Державним прикордонним службам та міжнародним аеропортам дані необхідні доручення, аби запобігти вивозу дитини за межі держави.


* Фото з сайту УМВС області