Затримані біля Щастя на Луганщині військові є бійцями «Народної міліції». Про це заявив один із ватажків бойовиків «ЛНР», так званий перший заступник командувача «Народної міліцією» Сергій Козлов, - інформує ТСН.

«Відповідно до шостого пункту підписаних українським президентом Мінських домовленостей і щоб уникнути ескалації обстановки у регіоні, вимагаємо негайного повернення наших товаришів Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва», - наголосив він і пригрозив наслідками у випадку «продовження знущань над товаришами».

За словами Козлова, «бійці народної міліції» не з чуток знають методи, що застосовуються СБУ для вибивання потрібних свідчень, після яких багато наших бойових товаришів стали довічними інвалідами». Натомість він розповів, що бойовики «завжди намагалися підкреслено гуманно ставитися до всіх захоплених на території «ЛНР» представників супротивника».

«Хотів би підкреслити, що мова йде не тільки про військовослужбовців української армії, а й про учасників українських каральних батальйонів, серед яких було достатньо іноземних громадян. Всім їм надавалася негайна допомога, після чого вони поверталися до своїх домівок», - зазначив Козлов.

 Водночас у СБУ спростували заяву «ЛНРівців» про «бійців народної міліції ЛНР» і запевнили, що українські військові захопили росіян.

«Хочу спростувати всі плітки та інсинуації. Мова йде саме про громадян РФ. Вони вже дають свідчення. Із ними працюють слідчі. І ми впевнено заявляємо, що в цьому випадку мова йде саме про військовослужбовців Росії», - запевнив радник глави СБУ Маркіян Лубківський. До того ж, згідно із останніми даними, ніхто з рідних чи офіційних осіб не намагався контактувати з українською стороною щодо затримання цих двох осіб.

«Вони зараз затримані і знаходяться у Києві, вони отримують медичну допомогу... Родичі на зв'язок поки не виходили... Ми маємо намір надати затриманим можливість поспілкуватися з родичами», - наголосив Лубківський.