Про це повідомила лучанка Катерина Сухомлін Луцького міського голову Миколу Романюка під час прийому громадян 18 травня. І продемонструвала це зробленими знімками з місця будівництва, - інформує «Волинська правда».

Так, біля приміщення обласної філармонії та триповерхового багатоквартирного будинку, де проживає жінка, уже «виріс» паркан, вирито котлован і працює будівельна техніка. Ба, навіть квартири незбудованого будинку продаються, про що свідчать рекламні щити центру продажу й спритні продавці, які пропонують житло у самісінькому центрі міста. Та мешканців будинку на проспекті Волі, 44 обурює навіть не це, а відповіді, отримані з різних обласних та міських інстанцій. Чиновники запевняють в один голос: при огляді можливого місця будівництва будівельних робіт не виявлено.

Щоб розібратися в ситуації, міський голова звернувся за роз`ясненням до заступника головного архітектора міста Ярослава Матвіїва. Той запевнив, що управління містобудування та архітектури міськради жодних дозволів на початок будівельних робіт ТзоВ «Буд-Трейд» на проспекті Волі, 44а не видавало. Отож, будівельні роботи проводяться незаконно й вони докладуть всіх зусиль, аби їх припинити. Фірма ця не волинська, ще у 2008 році вона отримала цю ділянку, але дозвіл на неї закінчився у 2010 році, а нових дозвільних документів їй не видавали. Будівництво у цьому місці проблемне ще й тому, що воно унеможливить перспективу розвитку для філармонії.


Відтак, Микола Романюк дав доручення підготувати розгляд цього питання на найближче засідання виконавчого комітету. А муніципальна міліція має знести будівельний паркан, який розмістили забудовники-самозванці за якихось три метри від вхідних дверей триповерхівки. Тільки не відомо, що робити з виритим котлованом? Ярослав Матвіїв запевнив, що це не страшно, вони навіть фундамент можуть знести. Як свідчить практика, спритники спокійно узаконюють незаконне будівництво, а поки постраждалі відстоюють свої порушені права в судах, у «незаконні» будинки вселяються новосели...