На тютюнову продукцію, що вилучена співробітниками податкової міліції у рамках кримінального провадження та яка згідно рішення Луцького міськрайонного суду може бути транспортована в зону АТО, наразі немає висновку щодо її безпечності для життя і здоров’я людей. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Оскільки якість підакцизного товару не досліджена, а роз’яснення стосовно процедури подальшого використання вилученої з незаконного обігу неякісної продукції відповідно до вимог КПК станом на 18.05.2015 року відсутні, законних підстав передавати її благодійному фонду для подальшого транспортування в зону АТО немає.

Про це слідчий СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області поінформував листом Голову правління благодійного фонду.

Разом з тим, 13.05.2015 року слідчий скерував на адресу Луцького міськрайонного суду відповідну заяву з проханням роз’яснити процедурні питання виконання вищезгаданого судового рішення.

Нагадаємо, що 18.05.2015 року представники благодійного фонду спільно з представниками громадських організацій вимагали від СУ ФС ГУ ДФС у Волинській області негайного виконання ухвали Луцького міськрайонного суду в частині передачі вилученої з незаконного обігу підакцизної продукції благодійному фонду для її подальшого транспортування в зону АТО.