Прокуратура не помітила в оборудках, які вчинили структури «Континіуму» на ДП «Волиньторф» кримінальних порушень. Відповідну відповідь на свій запит отримав депутат Волинської облради Сергій Слабенко, - повідомляється на сайті облради.

Відповідь, надіслану депутату оприлюднюємо без змін:

«Як Вам повідомлялося раніше, в прокуратуру області матеріали з Волинської обласної державної адміністрації щодо вжиття заходів представницького характеру в інтересах держави в особі державного підприємства «Волиньторф» не надходили.

При цьому, операції щодо купівлі-продажу цінних паперів були предметом дослідження у кримінальному провадженні №12014030160000065, зареєстрованому в ЄРДР за фактом розтрати коштів ДП «Волиньторф» та проведення фінансово господарських операції, які призвели до стійкої фінансової неспроможності та доведення вказаного підприємства до банкрутства, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 191, ч.І ст.366, ст.219 КК України.

Згідно акту ревізії №060-28/009 від 23.04.2014 фінансово-господарської діяльності ДП «Волуньторф» за період з 01.09.2013 по 01.03.2014, проведеної Державною фінансовою інспекцією у Волинській області, не встановлено завдання збитків державному підприємству від дій службових осіб останнього за наслідками здійснення фінансово-господарських операцій з ТОВ «Компанія управління активами «Прайм Тайм» та ТОВ «Пром-Газ-Інвест» щодо купівлі-продажу цінних паперів на суму понад 6 млн. грн., емітентом яких являється ТОВ «Компанія з управління активами «Гроші та Капітал».

Крім того, в ході досудового розслідування, на підставі постанови слідчого, з метою встановлення наявності чи відсутності в діях службових осіб ДП «Волиньторф» злочину, передбаченого ст.219 КК України, у кримінальному провадженні призначалась судово-економічна експертиза. За результатами проведення вказаної експертизи встановлено, що показники фінансово-економічного стану державного підприємства «Волиньторф» за період 2013-2014 років не містять ознаки доведення підприємства до банкрутства, фіктивного банкрутства чи прихованого банкрутства.

З урахуванням здобутих доказів слідчим 23.09.2014 прийнято рішення про закриття вказаного кримінального провадження на підставі п.2 ч.І ст.284 КПК України за відсутністю складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.219 КК України. За результатами подальшого розслідування, у зв’язку з відсутністю складу злочинів, передбачених ч.2 ст. 191, ч.І ст.366 КК України, 16.12.2014 прийнято рішення про закриття кримінального провадження.

З прийнятим рішенням прокуратура області погодилась».