Постійної комісія міської ради з питань комунального майна та приватизації розглянула проект про надання КП «Парки та сквери м. Луцька» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж парку в районі вулиць Конякіна і Гордіюк у місті Луцьку.

Даний проект рішення був ініційований комісією міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Доповідач, депутат Луцької міської ради Богдан Шиба переконував колег, що всі необхідні містобудівні документи вже виготовлені, тож потрібно затвердити межі парку, аби уникнути посягань на цю територію в майбутньому.

В одного з членів земельної комісії Євгена Ткачука виникли підозри з приводу того, що проект виноситься на розгляд не земельним управлінням, а депутатом Луцької міської ради Богданом Шибой.

«Коли було там скандальне питання з будівництвом, то ви були за будівництво. Тут ви зараз бистро хочете узаконити? Тим більше, що там є якісь судові позови» - зауважив Ткачук.

Він дорікнув депутату, що раніше той був не проти «забудувати пів парку».

Такі слова обурили Богдана Шибу, і він звинуватив свого колегу Ткачука у брехні. Він пояснив, що не був проти будівництва будинку, адже він зводився в зоні житлової забудови. Натомість територію парку ніхто не чіпав.

Богдан Шиба пояснив, що управління земельних ресурсів, яке ніби і мало б ініціювати затвердження меж парку, не вносить відповідні зміни тому, що хоче уникнути судової тяганини.

Заступник начальника управління містобудування і архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв підтримав депутата Шибу, і розповів, що на управління земельними ресурсами подала до суду така собі лучанка Алла Наточій, за неправомірні дії міської ради щодо погодження детального плану парку. Він зауважив, що дивився план міста 80 року, і там дійсно був передбачений парк.

Попри пояснення комісія не підтримала рішення про встановлення меж парку.