ТзОВ «Радивилівмолоко» уже майже рік не може повернути кошти, які їм боргує ПП «Тиверія». І навіть попри рішення суду та судовий наказ молочна компанія не отримала жодної копійки.

Ще у вересні 2014 року ТзОВ «Радивилівмолоко» виграло суд проти ПП «Тиверія» про стягнення 371 000 гривень боргу за  молокопродукти.

Тоді ж Господарським судом Волинської області було видано судовий наказ, на підставі якого Районне управління Державної виконавчої служби відкрило виконавче провадження про стягнення коштів з боржника на користь «Радивилівмолоко».

Однак тепер компанія-стягувач знову позивається до суду і скаржиться на дії держвиконавця.

Представник ТзОВ «Радивилівмолоко» Тетяна Кудрявцева у суді пояснила, що працівник РУЮ ВДВС безпідставно закрив виконавче провадження, так і не стягнувши з ПП «Тиверія» жодної копійки.

Тоді ж держвиконавець пояснив, що від боржника ПП «Тиверія» надійшла заява про закриття виконавчого провадження у зв’язку з тим, що фірма банкрутує. Крім того у заяві було вказано, що фірма має багато кредиторів, однак немає коштів на погашення боргу «Радивилівмолоко».

«Під час перевірки ні майна, ні активів ПП «Тиверія» не виявлено», - заявив у суді держвиконавець.

Натомість стягувач Тетяна Кудрявцева наголосила на тому, що провадження було закрито незаконно, оскільки виконавче провадження можна закрити лише у тому випадку, коли банкрутуюче підприємство перебуває на стадії ліквідації.

Втім, крапку у цій справі зможе поставити лише суд.

Зауважимо, що ПП «Тиверія» пов’язують із заступником голови Луцької районної ради Вадимом Веремчуком. Колись проект «Наші гроші» навіть публікував інформацію про те, що фірми Вадима Веремчука отримали 3 мільйони гривень за молокопродукти для дитсадків.

Наразі суддя Сергій Бондарєв оголосив перерву у судовому слуханні, аби дати можливість сторонам по справі надати додаткові документи.