13-річний волинянин Микола Пияйко, який покінчив життя самогубством, виховувався в складних сімейних обставинах, оскільки мати часто залишала дітей на батька, але хлопчик був відповідальним та товариським. Наразі причини трагедії з’ясовують правоохоронці, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, у селі Чорників Володимир-Волинського району сталася трагедія – 13-річний хлопчик вчора ввечері пішов із дому, а вранці його знайшли повішеним поблизу ставка.

Директор Лудинської школи Людмила Гладчук розповідає, що після школи хлопець пішов додому, а звідти - на рибалку:

«Вранці класний керівник, що живе по сусідству з хлопцем помітила, що він не прийшов на шкільний автобус. Почали з’ясовувати причину і всім селом шукати хлопця. О 8.41 знайшли його на місці самогубства».

У школі кажуть, що Микола мав достатній рівень знань, був товариським та відповідальним, любив багато читати.

«Брав участь у виховних заходах школи та класу. Дуже часто їздив на спортивні змагання, був хорошим спортсменом. Але, певно, дитину побило сімейне життя, мама періодично зникала. В даний момент її немає, дітей виховував батько, який відповідально ставився до їх виховання. Діти завжди були нагодовані, чистенько вдягнені приходили до школи, мали усі приладдя, зошити, підручники», - каже Людмила Гладчук.

Останнім часом у школі за ним не помічали агресії, несподіваної чи непритаманної поведінки.

«Звичайний перехідний вік, хлопець витягнувся, підріс – ось це ми помітили, а чогось такого психологічного – ні. Можливо, все тримав в душі, не показував на зовні», - каже директор школи.

Микола був старшою дитиною в сім’ї, де є ще троє дітей. Життя склалося так, що батько привів в дім другу жінку, яку брати і сестри Миколи почали називати «мамою».

Справжню ж маму Миколи періодично розшукувала володимир-волинська міліція, оскільки та неодноразово покидала місце проживання та дітей. У міліції кажуть, що був випадок, коли вона зникла у 2009 році і знайшлася аж у 2012 році, але через рік вже знову зникла.

Тож у таких обставинах хлопцеві, певно, жилось нелегко.

Начальник служби у справах дітей Володимир-Волинської РДА Олександр Смоляр каже, що на обліку як неблагополучна сім’я хлопця не перебувала.

«Мама хлопця була оголошена в розшук. Близько трьох років її не було, потім вона з’явилася, але останні півроку її тут немає. Де вона знаходиться невідомо. Всі четверо дітей на утриманні батька. За місцем проживання батько характеризується тільки з позитивної сторони. Ми теж з ним спілкувалися, але підстав ставити сім’ю на облік не мали, оскільки батько справлявся зі своїми обов’язками», - розповідає Олександр Смоляр.