У Запорізькій області на хабарі «погоріли» два чиновники. Правоохоронці заарештували нечистих на руку керівника місцевої організації «Антикорупційний комітет» та депутата міської ради. Обох підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Як зазначили в прес-службі МВС України, керівник «Антикорупційного комітету» та депутат міської ради від Комуністичної партії вимагали від виконувача обов’язків міського голови хабара в розмірі 10 тисяч доларів.

За це зловмисники обіцяли чиновнику не піднімати на сесії міськради питання про дострокове припинення його повноважень в якості секретаря міськради. В противному випадку, хабарники погрожували зняти його з посади та вивести з складу виконавчого комітету міської ради.

За словами Арсена Авакова, зловмисників було затримані під час передачі першої частини хабара в сумі 8 тисяч доларів США.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Обом хабарникам-посадовцям «світить» покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.