Суддю Господарського суду Волинської області Петра Слободяна таки визнали винним у скоєнні ДТП. Навіть попри те, що сам служитель Феміди цілком заперечує, що він на той момент керував автівкою, суддя Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський постановив позбавити Петра Слободяна права керувати транспортними засобами строком на два роки.

Нагадаємо, що автопригода трапилася 3-го квітня. Тоді ж місцеві активісти виклали до мережі Інтернет відео з місця пригоди, на якому, за словами активістів, видно, що Петро Слободян напідпитку.

На усі судові засідання Петро Слободян приходив і щоразу свідчив, що того дня він не перебував за кермом автомобіля. Суддя Господарського суду пояснив це тим, що у нього було погане самопочуття і його взявся відвозити молодий хлопець, який ніколи не керував великогабаритним авто і не розрахував відстані між транспортними засобами.

На друге судове засідання викликали свідків, зокрема водія та пасажира автівки, з якою і зіткнувся джип Петра Слободяна, та місцевий активіст, який того вечора приїжджав на місце ДТП. До суду тоді прийшов лише активіст Олександр Лісний, який свідчив про те, що Петро Слободян ніби то був напідпитку, хоча ствердити цього категорично активіст не зміг.

І уже на заключне судове засідання по цій справі головуючий суддя Михайло Квятковський викликав лікаря Волинського обласного наркологічного диспансеру.

Зауважимо, що проходити медичне освідування Петро слободян тоді відмовився, мотивуючи це тим, що він був лише пасажиром, а не водієм.

Цю ж обставину підтвердила лікар-нарколог Ольга Колодько. Медик повідомила в суді, що у Петра Слободяна був високий тиск і він був досить знервованим, однак здавати аналізи на вміст алкоголю в крові відмовився, мовляв, він у той момент не керував транспортним засобом.

Після допиту лікаря-нарколога Петро Слободян проводжував запевняти суд, що він не винен у ДТП.

Крім того, сьогодні до суду прийшов і пасажир машини, з якою зіткнулося авто Петра Слободяна Дмитро Подолець.

Цей свідок вказував на те, що за кермом джипа перебував сивий чоловік віком 45-55 років, однак чи це був Петро Слободян, категорично вказати не зміг.

Тож враховуючи покази усіх свідків та суддя Господарського суду Волинської області Петра Слободяна, головуючий суддя по справі Михайло Квятковський постановив визнати Петра Слободяна винним у скоєнні ДТП та позбавити його права керувати транспортними засобами строком на два роки.

Сторони по справі ще мають можливість оскаржити вирок в Апеляційному суді Волинської області, однак чи буде Петро Слободян подавати апеляцію, наразі невідомо.