Постійна комісія Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму розглянула проблемні питання які виникли у зв’язку із будівництвом, в старій частині міста на вул. Кафедральна, 13

Голова комісії Павло Данильчук проінформував колег про те, що ситуація на даній ділянці жахлива. Зірване поліетиленове накриття, у підземелля, яке засипається, потрапляє вода і взагалі територія огороджена для будівництва перетворюється у смітник.

«Треба щось робити з цим депутати. Тому що більшість з вас голосувало за виділення цієї ділянки. І що ми зараз бачимо?» - запитав Данильчук

Тож депутат Данильчук закликав членів комісії діяти - прийняти хоч би якесь рішення аби не втратити частину підземелля, та навести лад на ділянці. Але, як виявилось, для цього потрібно залучити фахівців.

Від членів комісії надійшло декілька пропозицій: призупинили закидання об’єкту сміттям, зобов’язати орендаря ділянки привести її в належний стан, законсервувати об’єкт, адже плановане будівництво на ньому все одно призупинене.

Згодом члени комісії стало зрозуміли, що стан ділянки на вул. Кафедральна, 13 потребує додаткового вивчення. Цю справу вирішили доручити управлінню архітектури і містобудування спільно із відділом збереження історико-культурної спадщини. Після вивчення ситуації вони повинні будуть внести свої пропозиції постійній комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

До того ж Павло Данильчук планує організувати виїзне засідання, яке попередньо запланували на наступний вівторок. Планується що у ньому візьмуть участь міські і обласні депутати, представники архітектури і земельного управління, історики, орендар ділянки, і забудовник.