Очільника Волинської митниці Андрія Андрейківа стурбувала інформація нашого видання «В Устилузі «маски-шоу»: інспектора митного поста затримали на робочому місці з хабарем» від 20 травня. 
Нагадаємо, у публікації йшлося про те, що напередодні, 19-го травня після обшуку  на митному посту «Устилуг» на робочих місцях посадовців оперативної зміни №3 співробітники СБУ виявили та вилучили близько 10 тисяч гривень, окрім того, викрили серйозний вантаж неоформлених будівельних сумішей. На підставі кримінального провадження слідчий в особливо важливих справах столичної прокуратури висунув звинувачення в отриманні хабаря в розмірі 1500 доларів США ст. держінспектору Ірині Харполі та головному митному інспектору МП «Устилуг» Аллі Наливайко, яка, як вказували наші джерела, навчалася в одному ВУЗі з нинішнім керівником Волинської митниці Андрієм Андрейківим.

Волинська митниця ДФС звернулась до редакції з проханням розмістити коментар наступного змісту. Як розуміємо за змістом листа, це коментар  в.о. начальника Волинської митниці Андрія Андрейківа, хоч підпідписаний Головним спеціалістом з питань розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації Іриною Конограй. Прохання виконуємо.


Варто звернути увагу на ключове твердження в документі: «Водночас ситуація викликає, як мінімум, подив, оскільки сума імовірного хабаря істотно перевищує розмір податків та митних платежів, які потрібно офіційно сплатити при ввезенні на митну територію України вказаного в документі товару.» - з якого можна зрозуміти, що у посадовців митного посту існують фіксовані розміри хабарів. Такий собі прозорий натяк на непрозорі обставини?
Тим часом в розпорядження інтернет-видання «Під прицілом» з власних джерел потрапила копія доповідної записки заступника начальника МП «Устилуг», адресована в.о. начальнику Волинської митниці Андрейківу А.І.

Копію документу оприлюднюємо нижче:

Може пан Андрейків ще не отримав цього документу чи не читав? Керівник Волинської митниці чи то б пак його підлегла, яка завізувала листа, вказує, що більше коментарів не може надати до завершення службової перевірки, яка призначена на підставі доповідної записки, вочевидь саме цієї. Що ж зачекаємо. Як кажуть у народі,- обіцяного три роки ждуть. І те, що шила у мішку не втаїш, теж не ми вигадали.

Нагадаємо, нещодано інспектора митного поста «Устилуг» затримали на робочому місці з хабарем.