Сьогодні 22 квітня 2015 року, після тижневої перерви, у Луцькому міськрайонному суді був продовжений розгляд справи за позовом депутата Луцької міськради Андрія Осіпова до міського голови Миколи Романюка про визнання його дій незаконними, і зобов’язання повернути автомобіль, отриманий ним у користування від приватної фірми.

Нагадаємо, що легковий автомобіль марки Hyundai модель Sonata 2012 року випуску, яким користується міський голова для здійснення службових поїздок, передано безоплатно у користування ТзОВ фірма «Бріс» ЛТД, яка належить до групи «Континіум» народного депутата-олігарха Ігоря Єремеєва.

Факт того, що Луцький мер безоплатно користується автомобілем, наданим йому компанією, що належить до сфери впливу одного з волинських олігархів, викликав занепокоєння депутата Луцької міської ради, голови депутатської групи «Новий Луцьк» Андрія Осіпова.

Зауваження депутата про те, що даний факт містить ознаки корупційних дій та рекомендації повернути авто власнику Микола Романюк проігнорував. Тож Осіпов звернувся до суду з відповідним позовом, аби все ж змусити мера повернути автівку.

На минулому тижні суддя міськрайонного суду Олександр Гринь зобов’язав юриста Луцькради Олександра Рачкова, який представляє інтереси Луцького мера в суді, надати декілька документів для з’ясування обставин справи. Суддю зацікавили інші автомобілі, що є на балансі Луцької міської ради, штатні водії, та документі страхування автомобіля Hyundai.

22 квітня, розглянувши всі витребувані документи, суддя знову оголосив перерву у судовому розгляді. Він пояснив це необхідністю дослідити положення про відділ з питань запобігання і виявлення корупції, зав’язків з правоохоронним органами Луцької міської ради.

Тож судове засідання було перенесене ще на тиждень. Його продовження відбудеться 29-того квітня.

Андрій Осіпов висловлює впевненість в тому, що суд врешті зобов’яже Романюка повернути автомобіль власнику і, вочевидь, у такий спосіб не ставити цілу територіальну громаду в залежність однієї бізнес-структури.