Шахтарськими колективами було обговорено пропозиції Кабміну щодо реформування вугільної галузі, відповідні рішення гірників внесені у рішення Нововолинської міської ради про Звернення до вищого керівництва державною.
На думку депутатів Нововолинської міської ради та шахтарських колективів реалізація «Концепції реформування роботи державних підприємств вугільної галузі» призведе до знищення вугільного регіону Волині, - інформує БУГ.
Аби цього не трапилось і не відбулось масових некерованих акцій протесту шахтарів та мешканців міста Нововолинськ та селища Жовтневого депутати міської ради звернулися до Президента України, Прем’єр міністра України, Голови Верховної ради, Міністра енергетики та вугільної промисловості, голови Волинської обласної державної адміністрації, голови ЦК профспілки.
Шахтарі та депутати просять залишити у Волинській області самостійну структуру, яка буде здійснювати управління підприємствами вугільної галузі в місті та безпосередньо підпорядковуватиметься Міністерству енергетики та вугільної промисловості України. У жодному випадку не приєднувати копальні до виробничої дирекції «Укрзахідвугілля».
Іншими проханнями є також фінансування добудови шахти №10 «Нововолинська», відтермінування закриття шахти №1 «Нововолинська» та №9 «Нововолинська» до введення в експлуатацію шахти №10, виділення коштів на технічний розвиток шахти «Бужанської» відповідно до прийнятої програми на 2015 рік, вирішити питання передані в державну власність Бурштинської та Добротвірської ТЕС, відновити ЗУ «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на території пріоритетного розвитку у Волинській області».