Вже з 26 травня у самопроголошеній «Донецькій народній республіці» будуть вводитись номерні знаки та водійські посвідчення «республіканського» зразка. Про це повідомив начальник Управління ДАІ МВС «Республіки», полковник поліції Володимир Єфімов, - інформує «Преса України».

«Порядок реєстрації автомобіля для отримання нових державних номерів передбачає звернення громадянина республіки в МРЕВ, де він пише заяву і оплачує квитанцію про реєстрацію. Після перевірок всіх баз даних будуть видаватися номерні знаки зразка Донецької Народної Республіки», — заявив Єфімов, додавши, що обов'язкової заміни українських автомобільних номерів не передбачено.

Також він проінформував про вигляд номерних знаків різних типів транспорту. Так, і звичайні реєстраційні знаки в «ДНР» будуть білого кольору з цифрами і літерами з позначенням «Республіки» латиницею — DPR, співробітники МНС будуть мати чорні номери, МВС — сині, машини пасажирських перевезень будуть оснащені жовтими номерами.

Нагадаємо, на теренах Східної України, які підконтрольні терористам з «донецької народної республіки» досить оригінально «працює» місцева дорожня «поліція», яка вже не українська ДАІ, але ще не російське «ДПС».

Найбільш, мабуть, цікавим є те, що в терористичній «днр» ДАІшником» (або «ДПСником) є абсолютно кожен бойовик, у якого є зброя в руках.