У керівництві збройних сил Російської Федерації заявили, що не будуть звертати увагу на заборону України на проліт над її територією військових літаків, які будуть направлятися в самопроголошену «Придністровську Молдавську республіку».

Про таку новину повідомляє «Преса України».

Один з керівників міністерства оборони Російської Федерації Юрій Якубов, який займає посаду координатора управління генеральних інспекторів Міноборони РФ сьогодні завив про те, що його відомство має намір, незважаючи на денонсовану Україною військову угоду з РФ, і далі забезпечувати повітряним шляхом свої військові частини в Придністров'ї.

«Зараз, коли Україна перервала всі угоди з Росією у сфері військово-технічного співробітництва, включаючи транзит вантажів через українську територію, міністерству оборони нічого не залишається, як забезпечувати всім необхідним російські формування по повітряному мосту, за допомогою літаків військово-транспортної авіації», – розповів Якубов російським журналістам.

На уточнююче питання про те, якщо Україна не дасть дозвіл на проліт військово-транспортної авіації РФ над своєю територією, Якубов відповіді не дав, тим самим дав зрозуміти, що жодних дозволів на це його відомству не потрібно.