«Сильні духом», - саме так уже традиційно по-праву називають кожного, хто сьогодні приїхав з різних куточків Волині, щоб взяти участь вже у других щорічних змаганнях серед інвалідів області «На крилах віри». 

Випробувати власні сили до організації на спортмайданчику ВОГО «Інва-Волинь» приїхали півсотні учасників з Маневицького, Ратнівського, Горохівського районів, міста Нововолинськ, обласної дитячо-юнацької спортшколи інвалідів, ГО Волинського обласного молодіжного центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя», Волинської обласної громадської організації «Інваволинь», «Інваволинь Нова», Луцького геріатричного пансіонату.


Після виконання Державного гімну учасники змагань хвилиною мовчання пом'янули загиблих бійців за волю України, Героїв Небесної сотні, бійців української армії, які загинули на Сході України.
Зі словами привітання до присутніх звернувся радник голови Волинської ОДА Микола Авраменко.

«Я хочу вам побажати здоров'я, щастя, миру, спокою, благополуччя, і всіх-всіх земних благ. Хай сьогодні переможе кращий, а ви вже перемогли. Ви сьогодні на стежинці, яка називається здоров'я». 


«Всі приїжджають, відзиваються, це саме головне. Один одного підтримує, я хочу всім побажати успіхів, щоб ви перемагали, хтось став чемпіоном, а хтось переміг сам себе тим, що взяв участь. Усім успіхів і перемог!», - побажав учасникам голова Комітету громадських організацій інвалідів Волинської області при Громадській раді в облдержадміністрації Юрій Костюк.


Учасники виборювали перемогу у таких видах спорту: бочча, дартс, кеглі, фігурна їзда на візках, штовхання м'яча. Оргкомітет підготував кожному нагороди та символічні подарунки, до придбання яких найбільше долучився Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».
Голова громадської організації інвалідів «Інваволинь» Валерій Бакаєвич каже, що така увага особливо важлива для кожного з цих людей:
«Кожен з цих людей намагається бути потрібним собі, потрібним комусь. А звідки взяти таку потрібність і надію? Кожна людина шукає своє щастя, шукає віру, шукає добро, і я думаю, що в цих людей є надія. Дуже добре, що люди приїхали здалека. Ці люди дійсно сильні духом. Хочу висловити вдячність Фонду Ігоря Палиці, який відгукнувся, подякувати директору фонду Олександру Товстенюку, Ірині Констанкевич, усім працівникам благодійного Фонду «Новий Луцьк» і дякую Ігорю Петровичу Палиці, який постійно підтримує нас своїм фондом».


«Ми другий рік підтримуємо ці змагання. Вони збирають допомогу з усіх куточків - і ті допомогли, і ті допомогли, і ми долучилися. І от завдяки зусиллю всіх такий захід готовий. Їм це потрібно, їх оце й гуртує. Тому що усі ці люди - сильні духом. Ми дали кошти на подарунки, на медалі, не суттєва допомога, але для них це дуже важливо», - розповіла представник благодійного Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Оксана Демчук.
Варто зауважити, що Фонд Ігоря Палиці системно надає підтримку лучанам з обмеженими можливостями. Допомога з Фонду «Новий Луцьк» виділяється і на статутну діяльність організацій, і для лікування інвалідів, і на навчання, і на візки. Окрему допомогу надають і для дітей з особливими поребами, і на їхній відпочинок у курортному комплексі в Буковелі.
Учасники змагань розповідають, що такі заходи для них дуже необхідні. Передусім для того, щоб спілкуватися, обмінюватися враженнями, допомагати один одному.
«Такі заходи допомагають вірити в себе. Кожен шукає себе. Такі поїздки гуртують, дозволяють не замикатися в собі. Ми усі зідзвонюємося, спілкуємося, особливо молоді допитуються, коли ми кудись ще поїдемо. Це нас рівняє. Доступність у нас не надто розвинута, але такі заходи гуртують. Багато таких людей живуть від змагань до змагань. Для них це - життя», - каже представниця команд з Ратнівського осередку організації інвалідного спорту Майя Філь, яка, до речі, стала переможницею серед жінок з дартсу.


«Історично за стільки років ми уже об'єдналися, і нам треба приєднувати інших, залучати сюди, показувати приклад. От тут люди - всі герої. Я про кожного скажу, що це героїчні вчинки. Тому що вони вже повністю адаптовані в суспільстві, вони вже себе не бачать інвалідами. Такі заходи у цьому допомагають. Вони показують, що тут немає нвалідів, ми усі є нормальні люди», - впевнена голова організації «Фонд активної реабілітації неповносправних» Ганна Гапонюк.


Після визначення кращих спортсменів серед сильних духом людей переможців нагородили медалями, а усім учасникам змагань вручили призи від організації «Інва-Волинь» та Фонду «Новий Луцьк».